Magnetiseren.

 

Waar komt magnitiseren vandaan en wat houd het precies in?

 

Van het begrip magnetiseren word voor het eest melding gemaakt ongeveer 1000 jaar voor Christus. Waarschijnlijk kwam het zelfs al voor in de tijd van de Egyptenaren. Als grondlegger voor de hedendaagse westerse vorm van paranormaal genezen moet zonder twijfel de Oostenrijkse arts dr. Anton Mesmer (1734-1815) worden genoemd. Mesmer ontdekte, wat hij noemde, het dierlijke magnetisme. Dit is een kracht van dierlijke oorsprong, die invloed kan hebben op andere levende wezens. Deze arts ging ervan uit dat paranormaal genezen te maken heeft met de tot nu dan toe onverklaaarbare kachten in de mens zelf, en dat wat eerder door velen werd gezien als bovennatuurlijk, een natuurlijke verklaring heeft.

 

Mesmers idee├źn waren:

 

  • Er bestaat overal in het universum een zeer fijne, alles verbindende doordingende kracht, een materie van onvergelijkbare fijnheid.
  • Ieder mens, dier en plant, kortom alles wat leeft, heeft zo'n energieveld om zich heen. (aura)
  • Ziekte is het gevolg van een onevenwichtige verdeling van deze energiekracht in het lichaam van de mens.
  • De 'genezer' kan de ziekte genezen door kosmische kracht aan te trekken en deze aan de zieke te geven door bijvoorbeeld handoplegging.

 

Bij magnitiseren maakt de magnetiseur dus gebruik van de om hem heen hangende energie. Deze wordt gebundeld en word gericht gebruikt daar waar het lichaam het nodig heeft. Op deze manier activeert het lichaam zichzelf om te genezen.

 

Kortom: Magnetiseren is het op een liefdevolle manier geven van energie, waarbij het opruimen van blokkades het belangrijkste is. Blokkades zijn problemen die zich bij een mens kunnen voordoen en waar men op dat ogenblik geen raad mee weet. Omdat men vaak niet weet hoe er mee om te gaan wordt het probleem weggestopt en opgekropt. Men trekt op deze manier een muur op. Deze kunnen dan door de magnetiseur worden weggehaald.